• Oldstars

    Bewegen en gezelligheid voor 60+ Walking Football.

    Sinds 26 augustus 2015 wordt er bij Rood-Wit de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan het Walking Football. De PSV-OldStars trainden tot die datum op de Herdgang, maar voetballen tegenwoordig onder de naam van OldStars Rood-Wit Veldhoven (men is de clubkleuren dus trouw gebleven). Misschien ook iets voor jou??

    Wat houdt Walking Football in?
    Met Walking Football krijgen 60-plussers, die vanwege mogelijke fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal weer de kans om een balletje te trappen. Een ideale oplossing voor spelers, die daarnaast ook nog het sociale aspect van het voetbal willen beleven. Het ontstaan van Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst. We spelen met kleine, lage en langwerpige doeltjes.

    Aanmelden:
    Wilt u ook graag lid worden van de OldStars Rood-Wit Veldhoven dan kunt u zich aanmelden via het on-line aanmeldformulier. In geval van vragen of opmerkingen kunt u contact zoeken met onze ledenadministratie.

    Info
    Wil je liever eerst nog wat meer informatie m.b.t. de OldStars Rood-Wit Veldhoven, lees dan de informatie onder het kopje 'Aanvullende info' (hieronder) eens door. Bij verdere vragen kun je contact opnemen met de OldStars commissie.

  • Programma

    DatumTijdActiviteit
    7-Aug-1909:00 uurTraining OldStars Heers
    14-Aug-1910:00 uurTraining OldStars
    21-Aug-1910:00 uurTraining OldStars
    28-Aug-1910:00 uurTraining OldStars
    4-Sep-1910:00 uurTraining OldStars
    11-Sep-1910:00 uurTraining OldStars
    18-Sep-1910:30 uur5e Kick-Off Toernooi De Korze
  • Aanvullende info

    Spelregels:
    Fairplay en plezier draagt Walking Football hoog in het vaandel. Deze spelvorm hanteert in grote lijnen dezelfde regels als in het reguliere voetbal, met een aantal uitzonderingen. Zo mag men bijvoorbeeld niet rennen, er is geen buitenspel en er zijn geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. In een notendop zijn dit de te hanteren basisregels:

    1. Rennen:
      Het rennen met en zonder bal is niet toegestaan. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler is gaan rennen.

    2. Sliding:
      Het maken van slidings is niet toegestaan.

    3. Intrap:
      Indien de bal de zijlijn of achterlijn is gepasseerd de bal met de voet weer het spel inbrengen. Dit kan door intrappen of indribbelen. De afstand van de tegenstander bedraagt minimaal 3 meter.

    4. Spelbegin:
      De aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld. De tegenpartij moet een afstand van minimaal 3 meter in acht nemen.

    5. Buitenspel:
      Is niet van toepassing.

    6. Bal boven heuphoogte:
      De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld.

    7. Vrije trap:
      Een vrije trap te allen tijde indirect. Afstand van de tegenstander bedraagt min. 3 meter.

    8. Hoekschoppen:
      Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen.

    9. Duwen:
      Het is niet toegestaan om tegenstanders in de rug te duwen, schouderduw is ook niet toegestaan.

    10. Scoren:
      Er mag niet worden gescoord vanaf eigen helft.

    Trainingen:
    Walking Football-trainingen zijn niet hetzelfde als reguliere voetbaltrainingen. Men mag immers niet rennen, er is geen buitenspel en er zijn geen keepers (de spelregels staan hierboven vermeld). Zelfs bij het vrijlopen in balbezit en het omschakelen bij balverlies is rennen niet toegestaan. Hierdoor is het tactisch deel van voetbal een stuk belangrijker.

    Daarnaast zal een bal, die men voorheen mooi in de loop speelde, nu waarschijnlijk over de zijlijn rollen. Je goed positioneel opstellen en elkaar goed in de voeten aanspelen zijn kernpunten van Walking Football. Daarom gelden voor deze tak van sport ook andere trainingsvormen. Omdat de regels anders zijn dan de normale voetbalregels, vergen de eerste trainingen de nodige aandacht en geduld. De deelnemers moeten zich namelijk ook aanpassen aan de nieuwe vorm van het spel. Het automatisme om als eerste bij een bal te zijn is er nog altijd en daarnaast zullen de spelers ook moeten wennen om minimaal één voet aan de grond te houden.

    De eerste drie trainingen zijn dan ook erg belangrijk om een goede basis te leggen. Het duurt gemiddeld twee tot drie weken voordat deelnemers zijn gewend aan Walking Football. Het is daarom erg belangrijk om de eerste weken nadrukkelijk te coachen op het inspelen van de bal in de voeten. Fluit ook streng en kort, ruwe en harde duels moeten er namelijk zo snel mogelijk uit. Daarnaast is voetbal om van te houden. Benadruk dat plezier voor iedereen voorop staat, wat betekent dat ook de minder bedeelde voetbalgoden het leuk vinden om mee te doen. Pas in een later stadium implementeert men pass- en trapvormen. Een essentieel onderdeel van een Walking Football-training is overigens de warming-up.

    Wanneer zijn de trainingen?
    In principe zal er elke woensdagochtend van 09.30u. tot 11.30u. onder toezicht van enkele ervaren trainers getraind worden. Alleen bij extreme weersomstandigheden zal de training geen doorgang kunnen vinden. Er wordt getraind op het kunstgrasveld. Meestal melden zich de eerste spelers al rond 09.00u. in de kantine , om onder het genot van een kopje koffie nog even gezellig te keuvelen. Bijna even belangrijk is dan ook de koffie voor en na de trainingssessies. Daarbij worden dan, zoals gebruikelijk bij mensen met onze levenservaring, de meest uiteenlopende zaken besproken. Uiteraard hebben we het ook wel eens over voetbal. Tijdens deze gesprekken valt mij steeds weer op hoe goed wij allemaal weten hoe het wel moet.

    En dat is ook het leuke van Walking Football. Buiten voetballen is het ook een sociale gebeurtenis en zijn vele voetballers inmiddels vrienden van elkaar geworden. En vrienden kun je nooit genoeg hebben, toch? Ook zullen er in de loop van het seizoen allerlei activiteiten georganiseerd worden. waar men eventueel aan mee kan doen.

    Wat zijn de kosten?
    Klik hier om de actuele kosten (contributie) verbonden aan het Walking Football te bekijken. Daarnaast wordt er eenmalig een borg ad € 30,- (t.b.v. kleding) door de ledenadministratie geïnd (per incasso) voor aanvang van de eerste training.

    Trainingspakken en tenues:
    Trainingspakken en tenues zullen door Rood-Wit in bruikleen geleverd worden, waarvoor men een borg moet betalen van € 30,-. Bij inlevering zal men de borg weer terug ontvangen. De Rood-Wit V. wedstrijdkousen zal elke deelnemer vooraf zelf aan moeten schaffen bij Intersport Johan van den Broek, Kromstraat 27a te Veldhoven (zie voor meer info de Rood-Wit V. Clublijn).