• Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


  Een voetbalvereniging moet een veilige omgeving zijn voor iedereen, en voor minderjarigen in het bijzonder. Eén van de middelen om een veilige sportomgeving te creëren en seksuele intimidatie te voorkomen, is het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan vrijwilligers. Het NOC*NSF en de KNVB stimuleren dit bij hun leden.

 • Verplicht
  Iedere vrijwilliger (18 jaar of ouder) die werkt met onze jeugdleden (tot 18 jaar) dient in het bezit te zijn van een (gratis) VOG verklaring.

 • Procedure

  De aanvraag wordt door Rood-Wit Veldhoven geïnitieerd. Dit neemt jou als vrijwilliger een hoop werk uit handen. Bovendien is de aanvraag op deze manier gratis. 

  1. E-mail
  Je ontvangt per e-mail een "Verzoek tot elektronische aanvraag Verklaring Omtrent het Gedrag" van de Dienst Justis van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In dit verzoek staat de link naar de formele VOG-aanvraag en de rest wijst zich vanzelf.

  2. Aanvraag
  Klik op de link in de e-mail en log in met je DigID code (een DigiD kun je aanvragen via: https://digid.nl/aanvragen). Binnen enkele klikken kun je de VOG dan daadwerkelijk aanvragen.

  3. Inleveren
  Na ongeveer 2-4 weken krijg je de VOG per post toegestuurd. Deze dien je in te scannen (of een duidelijke foto van te maken) en te mailen naar roodwitvaz@gmail.com. Je kunt ook de papieren versie inleveren bij je hoofdleider dan wel in de brievenbus in de hal bij de kantine te doen.

  De VOG verklaring heeft een geldigheidsduur van 3 jaar.