• 1e LUSTRUMTOERNOOI OLDSTARS ROOD-WIT VELDHOVEN

  Met het Kick-Off Toernooi van de OldStars van RWV wordt het walking footballseizoen elk jaar op de derde woensdag van september geopend. Oké, hier en daar in den lande worden al eerder wel wat toernooitjes gespeeld, maar RWV is er zo ongeveer vanaf het begin bij geweest en heeft genoeg pretenties om zich die kwalificatie toe te eigenen! Bij de officiële eerstesteenlegging van een te bouwen huis, zijn immers ook al een aantal stenen vóórgemetseld, niet?!☺ Bovendien is het RWV Kick-Off Toernooi, vergeleken met die andere toernooitjes een bijzonder groot evenement, waaraan de meest aansprekende clubs heel graag deelnemen, getuige het surplus aan aanmeldingen. En niet van de minste clubs, op walking footballgebied! De vaderlandse top, de crème de la crème van de OldStars,  geeft jaarlijks acte de présence op die jaarlijkse zonovergoten woensdag, waar de OldStars van RWV patent op schijnen te hebben. Om het geheel goed behapbaar te houden heeft de Stuurgroep wel besloten het aantal deelnemende teams tot 20 te beperken. Het wordt ook als een gezellig, goed georganiseerd toernooi gekwalificeerd door de clubs die er ooit aan deelgenomen hebben. Die komen er nota bene voor uit Friesland, Overijssel, Twente en de Randstad helemaal naar Veldhoven rijden. Het is ook altijd heel leuk, dat clubs uit de directe omgeving steevast meedoen.

  Dit jaar vond het evenement al voor de vijfde keer plaats. Daarmee zetten de OldStars van Rood-Wit Veldhoven hun 1e Lustrumjaar in! Dit 5e seizoen zal daarom ook een jubeljaar worden. In de Stuurgroep zijn al diverse plannen geopperd, mede afkomstig uit een kleine enquête onder de leden. Wat en hoe we zoal gaan jubelen, is nog niet bekend, maar er zal spoedig aan gewerkt worden.

  Afgelopen woensdag, 18 september, vond het Lustrumtoernooi dus op De Korze plaats. Alles was pico bello voorbereid. In willekeurige volgorde: een uitstekend speelschema, de catering, de fotograaf, de tombola, de warming up, de dames aan het ontvangstloket, de scheidsrechters  en tientallen helpende handen van OldStars zelf, die de klaarzet-, opruim- en schoonmaakploeg vormden, de wethouder voor de opening en de bemanning van het wedstrijdsecretariaat. Deze laatste functie vormde tot kort voor het toernooi dit jaar een nijpend probleem, want den een na de ander was er niet voor beschikbaar, totdat … de deus ex machina tevoorschijn kwam uit de eigen gelederen. Twee OldStars die om verschillende redenen die dag niet beschikbaar waren om mee te voetballen. Wat waren we blij met die mannen, die zich uitstekend van hun taak kweten, ondanks dat ze nooit eerder hadden gedaan!

  Zo, dat was allemaal op de dag zelf. Maar in de maanden ervoor zijn er ook al veel dingen voorbereid. Te denken valt aan het uitnodigen van teams bij wijze van inschrijvingen, het oproepen van OldStars om deel te nemen, het samenstellen en (laten) drukken van het programmaboekje, het (digitale) boekje alvast opsturen, het verzamelen van prijzen voor de tombola, catering regelen, 1200 enveloppen voor die tombola kopen, vullen met niet-briefjes en prijsbriefjes, 1200 enveloppen dichtplakken, enz. , tombolaprijzen uitzoeken en nummeren, tientallen advertentiesponsors benaderen voor in het programmaboekje, enz. En dan ben je even ‘van de wap’ als kort voor het toernooi er een team zich afmeldt, zeker als het boekje al gedrukt is! O, ja en dan was er nog het probleem met de toiletten, maar dat was mooi op tijd weer opgelost!

  En dan … waar het om ging: het toernooi zelf! Wethouder Hans van de Looij kwam ons prestigieuze en in het walking footballgekke befaamde Nederland openen. Het welslagen van het toernooi straalt ongetwijfeld ook op de gemeente Veldhoven af! En het werd een succes, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat we qua rood-witte prestaties deze keer de eer aan andere teams moesten laten …

  Er waren 4 poules van 5 teams, waaronder drie teams van Rood-Wit Veldhoven. In het tweede jaar van hun bestaan hadden ze het Kick-Off Toernooi gewonnen en bij de volgende edities toch heel aardig gepresteerd, want ze kúnnen het wel! ☺ Maar deze editie van het toernooi wilde het deze dag bij geen enkel RWV-team lukken. Overconcentratie? Overgemotiveerdheid? Euh … laten we het daar maar op houden! Ze moesten simpelweg hun meerdere in de meeste andere teams erkennen! De vier poulewinnaars in de morgen streden op de finalemiddag om de bovenste vier plaatsen. En ook nog met echt goed voetbal. Niet verwonderlijk, want er speelden ook enkele Oranjespelers mee, die vorig jaar in Engeland mee om de wereldtitel streden! Ook die kozen bewust voor ons toernooi! Fijn om te horen dat het toernooi van RWV zo’n goede naam heeft!

  De eindstand van het 5e RWV Kick-Off Toernooi was:
                                    1. ADO Den Haag
                                    2. sv Orion Nijmegen
                                    3. MOS Barneveld, een Molukse selectie
                                    4. K.V.V.E. Massemen uit Wetteren (België)

  Deze laatste was titelverdediger. Na afloop van de finale vond de prijsuitreiking plaats met voor ieder team een leuke herinnering in de vorm van een kleine beker, voor de eerste vier teams een steeds grotere beker en voor de winnaar (ADO dus) de grote wisselbeker, die nu definitief in De Haag mocht blijven, omdat ze voor de derde keer het toernooi wonnen!

  En daarna douchen, omkleden en voor heel veel clubs richting kantine om het feest voort te zetten. Daar trad The Old Boys Band op, bestaande uit drie RWV-OldStars, te weten Jan Baltussen, Arie Coolen en Luis Fernandez. Ze presenteerden een breed scala van muziekstromingen, waarvan de aanwezigen enorm genoten. Er werd luidkeels meegezongen en er ontstond zelfs een kleine polonaise, toen liedjes à la “Laat de zon in je hart” ingezet werden!! Dat de hulpdiensten achter de bar en in de keuken flink aan het werk gehouden werden, was ook nog eens goed voor de baromzet! ☺

  Een (bijna) perfecte dag werd aldus afgesloten!

  Groetjes, Stef Coolen, OldStars RWV

  Klik HIER om naar het beeldoverzicht te gaan van deze dag.