• Lustrumtoernooi van de OldStars van Rood-Wit Veldhoven

  In september 2015 startten een kleine 30 ex-PSV OldStars, aangevuld met een fiks aantal 'nieuwe' walking footballers uit het Veldhovense met het Eerste Kick-Off Toernooi van RWV. Nu, na vijf zeer succesvolle edities van het ondertussen befaamde toernooi en met het zesde in de meerjarenplanning, moesten we noodgedwongen van deze traditie afwijken. Tante Corona stond het niet toe een dergelijk groot toernooi dit jaar op het programma te zetten. Maar ... binnen de vereiste strenge maatregelen slaagden we er wél in een intern toernooi te organiseren, natuurlijk kleiner van opzet. Maar ja, een voetballustrum vieren zonder voetbalactiviteiten, dat kán toch niet?! Zo werd op woensdag 16 september ons bescheiden WALK-ON Toernooi gespeeld met de eigen goegemeente! Dit jaar dus geen groots opgezet walking footballevenement op De Korze met clubs uit het gehele land, maar alleen met de eigen mensen. Het toernooi was wél net zo groots aangepakt als altijd. Slechts enkele verschillen waren er met andere jaren, zoals het ontbreken van trofeeën. De doelstellingen echter waren duidelijk: lekker ballen met zijn allen (zoals in ons eigen clublied staat), wél voor de winst gaan, maar niet ten koste van alles, kritieken op de scheids meteen afkappen en vooral veel plezier beleven aan het spelletje, zoals we dat al jaren doen!

  De dag verliep als vanouds, dus met prachtig mooi weer, iets waarop we in Veldhoven op toernooien patent lijken te hebben. Dat weten veel trouwe deelnemende clubs wel! Bij aankomst stond voor iedereen de koffie klaar met gebak, terwijl onze voorzitter Jan Baltussen en daarna ook de clubvoorzitter René van de Ven hun feestelijke toespraakjes hielden. Overigens werd daarvoor nog wél bij aanvang één minuut stilte gehouden, omdat ons in deze vijf jaren twee OldStars en ook twee partners van OldStars zijn ontvallen.

  Na de toespraken zette ondergetekende onze twee barista's in het zonnetje, in de bloemen en in het liedje voor hun trouwe en vrijwillige inzet al die jaren. Het was immers ook hún lustrum! Dank je Rita Corita, dat we jouw melodie even mochten lenen!

  Vervolgens werden de jubileumfoto's geschoten van elk deelnemend team afzonderlijk, want één, gezamenlijke groeps-, nee, dat ging niet met die anderhalve meter! Na natuurlijk een degelijke warming-up bliezen de scheidsen voor de eerste keer om 10.45 uur op hun fluitje en 's middags om 14.30 uur voor de laatste maal. Daartussenin zaten dus plezier, overwinningsdrang, vrijwel kritiekloze (re)acties (en anders ... ), kortom een heleboel gezelligheid, zoals dat bij een feest hoort te zijn! Dit laatste werd in ruime mate en dito afstand na het douchen in de kantine gecontinueerd, waar met mate(n) zeker wel anderhalve meter werd geklonken op ons eerste Lustrum!

  Toch nog een feest in ons Jubeljaar, waarin we vanwege de omstandigheden veel activiteiten moesten af- en uitstellen. De taartenbezorgactie in juni was een eerste succes- en smaakvolle activiteit om dit Lustrumjaar wat cachet te geven. Het werd nu dus gevolgd door ons eerste WALK-ON Toernooi, een groot voetbalfeest in al zijn kleinschaligheid! Wie weet kunnen we t.z.t. weer een Kick-Off Toernooi (en BOSS Toernooi) organiseren!

  Dit jubileum hebben we enkel met onze OldStars en de direct betrokkenen kunnen vieren. De opzet was ook alle partners erbij te betrekken, maar helaas ... geen haalbare kaart. Dát feestje houden we nog tegoed, indien mogelijk volgend jaar!?!

  5 jaar is een houten jubileum!

  6 en een kwart jaar is ... blik! Onze OldStars blikken vooruit!

  Dus: BLIK OP 2021!!

  Klik hier voor onze foto's.