• Old Stars beuren de boel op    VELDHOVEN - Het was een flinke hoeveelheid paashazen waar de Old Stars van Rood-Wit Veldhoven mee in hun maag zaten. De hazen zouden normaliter hun weg vinden naar kinderen die samen met hun opa's een potje zouden meevoetballen tijdens de zogeheten Opaasdag,vaste prik op Tweede Paasdag. Nu het toernooi vanwege de maatregelen rond de corona crisis een potje voetbal niet meer toestaan, luidde de vraag: wat te doen met al die paashazen?

    De mannen van Rood-Wit vonden een oplossing. De Old Stars besloten unaniem dat de paashazen geschonken zouden worden aan de kinderafdeling van Het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven en die van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. “De kinderen die er liggen verdienen dat en zo wilden we hen wat troost brengen”, lichten de initiatiefnemers van Old Stars toe. Zowel de verpleegkundigen Ellen, Michelle en Lyanne op het ‘Cathrien’, als Pascal en Eva op het MMC reageerden dolenthousiast op de gift, zo bleek na een bezoek van een delegatie van de Veldhovense voetballers. Met deze chocolade paashazen konden ze zeker veel kinderen blij maken, zo viel bij beide ziekenhuizen te horen. Maar ook de Old Stars van Rood-Wit Veldhoven, inclusief alle opa's, waren uitermate blij dat de hazen zo’n goeie bestemming hadden gekregen.De Old Stars van Rood-Wit Veldhoven trainen normaliter elke woensdagochtend op De Korze, het Sportpark van de gelijknamige club. Regelmatig doen ze mee aan een goed georganiseerd walking footballtoernooi of ze organiseren het zélf. In de walking football wereld zijn hun eigen BOSS Toernooi in mei en het Kick-Off Toernooi in september bekend en geliefd.

    Foto: Jan Baltussen en Stef Coolen gingen op pad om voor de paashazen een goede bestemming te vinden in het Catharina Ziekenhuis en het MMC.