• PEER JONKERS OVERLEDEN

  Afgelopen maandag (29 juni) bereikte ons het trieste bericht dat onze OldStar plotseling is overleden. Die middag is ie in de buurt van Albert Heijn in de Rapportstraat onwel geworden, reanimatie mocht niet meer baten.

  Peer was een echte Rood-Witter. Vanaf 1956 was hij er zo’n tien jaar actief als voetballer en had vervolgens van 1975 tot 1991 grote verdienste als leider van jeugdteams. Dit jaar zou hij als 40-jarig lid gehuldigd worden.

  Na het verlies van zijn Astrid, 7 jaar geleden, brak voor Peer een erg moeilijke periode aan. De uitnodiging aan hem in 2015 om te komen voetballen bij de OldStars, die toen ook bij Rood-Wit Veldhoven hun intrede deden, vond ie geweldig. Hij werd lid en fleurde een heel stuk op. Elke woensdag trainen, meedoen aan interne, maar ook externe toernooien, Peer gaf zich bijna overal voor op! Als voetballer, dan wel als begeleider/chauffeur! Hij nam ook regelmatig deel aan de nevenactiviteiten van de OldStars, zoals het rikken en biljarten. Op feestavonden, barbecues en paellamiddagen liet hij zich vaak zien. Al was het ooit maar voor even, Peer wás er! Hij vond het leuk om onder de mensen te zijn en op die manier beter invulling te geven aan zijn sociale contacten. Op meerdere manieren heeft Peer zich ook voor de OldStars zeer verdienstelijk gemaakt. Te denken valt hier bijvoorbeeld aan ons Zomermorgenvoetbal, als De Korze dicht was. Via Peer (gildebroeder) konden we jarenlang “op Heers” terecht, het gildeterrein van St.Caecilia.

  De laatste tijd verscheen Peer onregelmatiger op de training. Als chauffeur in dienst van Schippers STOP, aan de Habraken, bracht ie, ooit tot diep in de nacht reizigers van en naar vliegvelden. Tijdens de coronacrisis was er even wat minder te vervoeren en zagen we Peer in een goed humeur weer bij de OldStars opdagen. We hebben hem toen nog mooi op de foto kunnen zetten.

  We verliezen met Peer een markante en graag geziene OldStar, die soms op geheel eigen wijze, treffend zijn mening onder woorden kon brengen. Met hem hebben we een fijne voetbalvriend verloren. Peer werd 69 jaar.

  Stef Coolen