• Zuur verlies tegen Someren in minuut 94

  Op Tweede Paasdag was Rood-Wit te gast op sportpark De Potacker in Someren. Een belangrijk duel voor beide teams.

  Someren strijdt volop mee om een periodetitel en Rood-Wit probeert met man en macht de nacompetitie te ontlopen. Na een geen hoogstaande eerste helft - beide teams scoorden eenmaal - was de tweede helft een helft met veel (open) kansen voor de thuisploeg. Naarmate de minuten verstreken in de 2de helft werd de spanning voor de meegereisde supporters van Rood-Wit, zowel langs de lijn en op de tribune haast ondragelijk. Of de schoten/kopballen van Someren-spits Koen de Louw werden door voortreffelijk (!) keeperswerk van Rood-Wit-keeper Mark Smulders gepareerd of de verdediging van Rood-Wit stond juist opgesteld om de aanval af te slaan. Totdat?? in de 94-ste minuut Salim Zeroual met een kopbal Someren alsnog drie punten bezorgde. Een zuur verlies voor de Roodwitten die 95 minuten lang hard hebben gestreden maar eerlijkheidshalve is de eindstand wel in lijn met het spelbeeld.

  De Veldhovenaren begonnen niet fel aan het duel. Dit leidde reeds in de 6de minuut tot een één-nul achterstand. De opbouw over de rechterflank werd eenvoudig door Someren verstoord, waarna Someren-speler Maico Meulen wegdraaide van Roodwitter Robert Bettgens, die net voor de 16-meterlijn een overtreding beging. Uit deze vrije trap trapte Someren-speler Salim Zeroual de bal buiten de muur om laag over de grond binnen de palen onhoudbaar in het zijnet. Someren bleef ook hierna de bezoekers onder druk zetten met twee doelrijpe kansen voor Koen de Louw. Zijn schot en zijn kopbal gingen rakelings over het doel. De Roodwitters bleven loeren op die ene kans en die kwam in blessuretijd. Invaller Mike Meulenbroek scoorde de gelijkmaker na een verre ingooi van Michael Damman: 1-1.

  In de tweede minuut van de tweede helft had Roodwitter Bart Driessen bij een counter de kans op de 1-2, maar zijn schot strandde op de boarding net naast het doel. Echte kansen waren er hierna niet te noteren voor de bezoekers. Dit in tegenstelling tot Someren (lees: Koen de Louw), die minstens vier kansen kreeg om de 2-1 op het scorebord te brengen, maar zonder resultaat. De meest voortreffelijke keepersactie was in de 77-ste minuut van Mark Smulders, die eerst de bal stopte en direct daarna zich helemaal strekte om de bal onder de voeten van uitblinker Salim Zeroual weg te halen. Chapeau! De Roodwitters bleven strijden voor een winstpunt echter in de 94-ste minuut viel dan toch nog het spreekwoordelijke doek. Vanuit een voorzet over rechts kopte diezelfde Salim Zeroual de bal onhoudbaar tegen de touwen, 2-1.

  ATTENTIE:
  Aanstaande donderdagavond 25 april om 20.30 uur speelt Rood-Wit het inhaalduel in Hilvarenbeek tegen Hilvaria. Heb je tijd? Kom dan onze jongens steunen in het klassebehoud!

  Opstelling:
  Mark Smulders, Mitchell Slegers, Jim van Beek, Robert Bettgens, Michael Damman, Batuhan Günüç Mark van Doorn, Davy Brugman, Jordy Maes (43. Mike Meulenbroek), Bart Driessen (78. Stef Fasen) en Giovanni van Bladel (46. Stef Schellekens).

  Dit keer helaas geen foto's.