• Zure remise in blessuretijd

Na de beladen heenwedstrijd eind september tegen De Valk was Rood-Wit gebrand om de arbitrale dwaling van destijds recht te zetten. Dat was bijna gelukt. Nadat de Roodwitten in de 85-ste minuut op voorsprong kwamen besliste De Valk in de 91-ste minuut de eindstand op 1-1-. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

In de eerste helft waren nagenoeg geen hoogtepunten te noteren. In de zesde minuut onderschepte Jan van Hout een te korte terugspeelbal maar zijn inzet werd gepareerd door De Valk-keeper Dennis Verhoeven. Ook De Valk kon moeilijk vat krijgen op de sterke verdediging van de Roodwitten. Het valt op dat er te weinig doelpogingen zijn. De verslaggever – en hij is zeker niet de enige – zou dan ook graag meer schoten op doel willen zien.

Kort na rust had De Valk-speler Luc Nouwen een riante kans op de 0-1 naar zijn vizier stond gelukkig niet scherp. De Valk had ook in de tweede helft meer balbezit maar had grote moeite om tot een uitgespeelde kans te komen. Beide teams kregen dan ook geen scoringsmogelijkheden.

Op de volle tribune werd geroepen “het venijn zit in de staart”. En dat bleek ook. In de slotfase – minuut 85 – schoot Jan van Hout de bal vanaf de hoekvlag superscherp in de doelmond. Op een uiterst curieuze wijze rolde bal over de doellijn, 1-0. De euforie duurde helaas maar zes minuten. In de blessuretijd was het De Valk-speler Luc Nouwen die met een fraaie kopbal de 1-1 op het scorebord bracht. Gelet op de veldverhoudingen en het gebrek aan kansen over en weer een terechte uitslag, maar wel zuur om twee dure punten te verliezen in blessuretijd.

Aanstaande zondagmiddag spelen onze jongens het uitduel tegen Hilvaria in Hilvarenbeek.

Opstelling: Mark Smulders, Mitchell Slegers, Jim van Beek, Jordy Maes, Michael Damman, Batuhan Günüç, Stef Schellekens, Daan Verbeek, Mike Meulenbroek (76. Douwe Veenstra), Jan van Hout (94.Finn van Gulik) en Bart Driessen

Man of the Match - Daan Verbeek (Route 66 Food & Fun, bedankt)