• Valse start

  Na vier maanden zomerstop en bekerwedstrijden werd met verlangen uitgekeken naar het eerste competitieduel thuis tegen promovendus Sparta’25. Ten opzichte van het laatste duel van vorig seizoen was het basisteam op een zestal plaatsen gewijzigd. Voor de spelers, de nieuwe technische staf als ook het thuispubliek werd het echter een anti-climax. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Teun Martens stond op het scorebord 1-5. We moeten heel ver terug in de rijke voetbalhistorie van de Korze-bewoners om zo’n afstraffing in het eerste competitieduel tegen te komen. Als je de doelpunten separaat beoordeelt dan waren nagenoeg alle doelpunten van Sparta’25 onnodig en te voorkomen. Vooral de verdediging en het keeperswerk bij enkele doelpunten was onder de maat. Toch had de nederlaag nog groter kunnen zijn als Mark Smulders niet enkele knappe reddingen had verricht.

  Had de thuisploeg dan geen enkele kans tegen Sparta’25 uit Beek en Donk? Zowel het begin van de eerste helft als ook het begin van de tweede 45 minuten drukte Rood-Wit de bezoekers terug op hun eigen helft. Zo kwam na 40 seconden Roodwitter Marijn Franse sterk door over rechts maar zijn scherpe voorzet in het 5-metergebied ging voorbij aan zijn medespelers. Kort hierna moest de nieuwe trainer Koen van der Heijden zijn basis-elf al wijzigen na een blessure van Sam Franse. Kort hierna kon de geheel vrijstaande Spartaan Phillippe Cleutjens eenvoudig de bal over de doellijn knikken.

  In minuut 17 schoot Roodwitter Reda El Bekkali op korte afstand op de paal. Na een half uur speeltijd verdubbelde Spartaan Daan van Heijnsbergen de score nadat twee verdedigers en de keeper niet ingrepen en de tegenstander alle ruimte gaven om de bal simpel in het doel te trappen. In de 37-ste minuut nam Roodwitter Koen Oldenhave vanuit een corner de Anschlusstreffer voor zijn rekening, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

  Ondanks een veelbelovend begin van de tweede helft waarin de Spartaanse keeper enkele keren knappe redde, werd het laatste half uur een ware beproeving voor de Roodwitten zowel in het veld als buiten het veld. Sparta’25 scoorde maar liefst nog drie keer! Eindstand 1-5. Aanstaande zondagmiddag 29 september staat het uitduel op de kalender in Valkenswaard tegen De Valk (aanvang 14.30 uur).

  Opstelling: Mark Smulders, Kaan Unal (66. Shentley Mathilda), Koen Oldenhave, Sam Franse (11. Dwayne Bijvelds), Michael Damman, Jordy Maes, Batuhan Günüç, Rick van der Heijden, Reda El Bekkali, Jan van Hout en Marijn Franse.

  Man of the Match                          Marijn Franse (Route 66 Food & Fun, bedankt)
  Pupil van de week                         Lex van Riet (JO11-2)
  Sponsor van de wedstrijdbal         Bakkerij Bertrams (Willem en Ankie, bedankt)