• Overlijden van Toon Simons

  Bedroefd, maar vol goede herinneringen, geven wij u kennis van het overlijden van Toon Simons.
  Toon is zondag 19 januari jl. op 88 jarige leeftijd overleden. Toontje Simons zoals we hem kende, een echte Rood-Witter van het eerste uur.
  Toon is bijna 60 jaar lid geweest van onze vereniging waarin hij vele taken heeft verricht te weten, jeugdleider, lid jubileum commissie 75 jaar Rood-Wit, bestuur 1990-1995,  kantine beheer 1979-2000 en lid van de inmiddels befaamde schoffelploeg!!
  Voor zijn verdienstelijkheden is Toon meerdere keren in het zonnetje gezet. Gehuldigd voor 25, 40 en 50 jaar lidmaatschap, Clubman in het jaar 1996, Lid van Verdienste in 1999.
  En een uitzonderlijke erkenning in 2004 met de zilveren NKS speld.
  Toon was geen geweldige voetballer maar heeft altijd met veel plezier als recreant op het veld zijn balletje getrapt. De meeste herinneren Toon als barman in onze kantine. Ruim 21 jaar heeft hij dit met verve gedaan. In die tijd met zijn maatjes Dré Dillen en Tjeu Heuijerjans tezamen de kantine op ons oud Sportpark de Korze aan de Goorstraat runnen. Wat ik me kan herinneren heeft hij een groot aandeel gehad in het bouwen, inrichting en verhuizing naar onze huidige kantine op Sportpark de Korze ruim 25 jaar geleden. Graag keek Toon naar ons 1e,  zijn vaandel team. Op d’n bult met zijn maatjes Dré, Tjeu, Henk, Pietje, Jo en Christ  supporteren en aanmoedigen voor ons 1e en daarna samen in de kantine de 3e helft met unne goeie borrel de prestaties van het weekend evalueren. In de tijd na zijn kantine carrière was Toon nog dagelijks te vinden bij Rood-Wit, jarenlang heeft hij de kantine goederen in ontvangst genomen, de voorraad bijgehouden en financiële taken verricht. Op de maandagen was het steevast naar de club om het sportpark weer schoon op te leveren voor de komende week.
  Hier kwam abrupt het einde aan toen in 2007 dochter Nelly kwam te overlijden. Toon kon het enorme verlies van hun dochter moeilijk verwerken, hij keerde steeds meer in zichzelf. Thuis in zijn stoel verwerkte hij dit met groot verdriet. Toon werd eenzaam ondanks de goede zorgen van zijn vrouw Gonnie en kinderen. Hij kwam nergens meer en dus ook niet meer bij zijn geliefde club Rood-Wit. Toon was thuis in de Abtstraat maar Toon zat bij ons Rood-Witters in het hart. Zijn laatste jaren verbleef Toon in een verzorghuis te Eersel.  
  Beste Toon ik wil jou bedanken voor je jarenlange toewijding voor onze club, je tomeloze inzet, je tijd, het enthousiasme, je vrolijke manier van communiceren en je mooie uitstraling.
  Ik wens zijn vrouw Gonnie, kinderen Anja, Nelly +, Jan, schoonzoons en schoondochter,  klein en achterkleinkinderen veel sterkte voor nu en in de toekomst om dit verlies van pa en opa te dragen.
  De uitvaart van Toon zal zijn op vrijdag, 24 januari 2020 om 09.45 uur Crematorium de Hoge Boght, Eindhovensebaan 25 te Veldhoven.
  Aanstaande zondag vooraf aan de competitiewedstrijd Rood-Wit 1 – EFC 1 zullen we Toon herdenken met 1 minuut stilte.

  Bestuur en leden S.V. Rood-Wit Veldhoven