• Sportparken in Veldhoven onder voorwaarden weer open

  De sportparken gaan vanaf woensdag 29 april weer open voor jeugd en jongeren. Kinderen en jongeren mogen dan namelijk weer buiten gaan sporten. Dit is een versoepeling van de eerder ingestelde coronamaatregel, want er zijn wel voorwaarden.

  Bijna 6 weken niet trainen en niet spelen met teamgenootjes. Voor veel kinderen (en ouders) was het een moeilijke maatregel. Maar die maatregel is nu versoepeld. Kinderen tot en met 12 jaar mogen - georganiseerd en onder begeleiding - weer buiten trainen. Datzelfde geldt voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar, maar deze groep moet ook de 1,5 meter onderlinge afstand aanhouden. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Jeugd en jongeren mogen nog niet vrij sporten op de velden. Voor alle recreatieve sporters boven de 18 jaar blijven de sportparken nog gesloten.

  Géén lid, wel sporten

  Naast het hervatten van de verenigingsactiviteiten komt er ook de mogelijkheid voor kinderen en jongeren die géén lid zijn van een vereniging om onder begeleiding te sporten. De gemeente zorgt dat de komende week alle betrokken partijen hierover afspraken maken.

  Binnensport naar buiten

  Inmiddels hebben diverse binnensportverenigingen aangegeven ook graag gebruik te willen maken van de buitensportaccommodatie van verenigingen. Mooi als er zo samengewerkt kan worden dat iedereen onder de 18 jaar weer kan sporten. Als dat  nodig is, brengt de gemeente graag verenigingen met elkaar in contact. Zo helpen we elkaar!

  Meer informatie

  Als er nieuwe/aangepaste maatregelen komen vanuit RIVM of andere organisaties, dan houden wij u op de hoogte. Informatie over de coronamaatregelen met betrekking tot sporten, is te vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport .

   

  #AlleenSamen #Houvol #StayFit