• Rood-Wit V. boekt belangrijke overwinning

Op de eerste lentedag van 2020 heeft Rood-Wit V. een zeer belangrijke overwinning behaald. Na een zeer gezapige eerste helft wist Rood-Wit V. in de tweede helft vrij snel naar zich toe te trekken. Twee snelle doelpunten bleken voldoende voor drie punten en dit geeft de rode lantaarndrager weer wat meer zicht op de directe concurrentie.

Zondag stond de inhaalwedstrijd tegen NWC Asten op het programma. Op papier is de ploeg uit Asten een stevige middenmoter. In de eerste helft werd echter niet duidelijk waarom de thuisploeg op de laatste plaats staat en NWC in de middenmoot. Beide ploegen waren van een gelijk niveau. Veel kansen en mogelijkheden vielen er niet te noteren, het spel speelde zich vooral af op het middenveld.

In de tweede helft was het Rood Wit V. dat de tegenstander direct bij de keel greep en dit resulteerde in twee snelle doelpunten. Binnen vier minuten na rust wist de thuisploeg de score te openen, dit dankzij een vlijmscherpe counter, die ontstond na een slecht genomen hoekschoep van NWC. Jan van Hout leverde de bal perfect af bij Marcel Bierens, die de bal enkel achter keeper Gijs Brüsewitz hoefde te schuiven.

Vijf minuten later verdubbelde Rood Wit V. de score en stond daarmee op een veilige voorsprong. Een indraaiende vrije trap van Mitchell Slegers werd door niemand meer aangeraakt en was ook keeper Brüsewitz te machtig. De bal van Slegers belandde zo via de paal in de verre hoek, waardoor er een 2-0 tussenstand op het scorebord verscheen.

De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar een schitterend schot van Jordy Maes spatte op de lat uiteen.

In het laatste deel van de wedstrijd begonnen de gasten wel steeds meer naar drang naar voren te ontwikkelen, maar dit leverde geen grote problemen voor doelman Mark Smulders op.

Door deze overwinning behouden de Veldhovenaren op de dertiende play-off plek en met de juiste instelling is dat zeker nog mogelijk.