• Rood-Wit op zoek naar kansen

ASTEN – Rood-Wit is ook na het duel met NWC uit Asten nog steeds naarstig op zoek naar de eerste winstpunten. Trainer Koen van der Heijden wijzigde zijn basisopstelling op een drietal posities, waaronder een ‘nieuw’ verdedigingsblok. Zowel Jim van Beek als Sam Franse zijn na een blessure weer terug binnen de lijnen.

Ondanks deze omzettingen was het eerste elftal van Rood-Wit niet bij machte om het NWC moeilijk te maken. Zowel in de eerste als in tweede helft was NWC de betere ploeg. Vooral de NWC-middenvelders speelden sterk tussen de linies waar de bezoekers geen grip op konden krijgen.

In minuut 22 was voor NWC de eerste serieuze kans direct prijs. Een voorzet over rechts werd door NWC-er Timo Janssen knap ingekopt, 1-0. De tweede helft was nog maar drie minuten oud toen wederom Timo Janssen de score verdubbelde naar 2-0. Rood-Wit bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer maar was niet bij machte om de NWC-verdediging in verlegenheid te brengen. NWC daarentegen kreeg verscheidene kansen om de score op te voeren maar Rood-Wit-keeper Mark Smulders voorkwam dat met enkele fraaie reddingen. Eindstand 2-0.

Na drie goede bekerduels is de start van de competitie ronduit teleurstellend. Dat neemt niet weg om zeker nu bij elkaar te blijven en te blijven vertrouwen op een herstel. Kortom, koppen omhoog en hard blijven werken. Aanstaande zondagmiddag 27 oktober het thuisduel tegen Braakhuizen.

Opstelling: Mark Smulders, Mitchell Slegers, Jim van Beek (70. Koen Oldenhave), Sam Franse, Michael Damman, Jordy Maes (50. Stef Schellekens), Batuhan Günüç, Douwe Veenstra, Shentley Mathilda, Jan van Hout (75. Mike Meulenbroek) en Marijn Franse.