• Rood-Wit mist de overtuiging


  Rood-Wit miste zondagmiddag in de derby tegen Marvilde de overtuiging om er een echte derby van te maken. Marvilde maakte korte metten met de geboden kansen. Al in de derde minuut scoort Marvilde eenvoudig de één-nul vanuit een vrije trap op de punt van de 16. De roodwitte verdedigers bleven staan waarna Marvilde-speler Twan Demin simpel de score opende.

  In minuut 16 had Roodwitter Sam Franse de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn inzet werd gekeerd door de Marvilde-keeper. Tien minuten later verddubbelde Marvilde de score nadat Marvilde-speler Tayfun Yilmaz vogelvrij werd aangespeeld in het hart van de roodwitte verdediging. Deze dekkingsfout werd genadeloos afgestraft, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

  Na een uur spelen wordt het duel beslist door wederom Marvilde-speler Tayfun Yilmaz die een voorzet over rechts kinderlijk eenvoudig – zonder weerstand - binnentikt, 3-0. In minuut 66 countert Marvilde naar zelfs de 4-0 na wederom een dekkingsfout. Marvilde-speler Max van den Akker staat achter in de 16 om de bal terug te leggen op de opkomende Mark van Doorn die de hoek mocht uitkiezen om de 4-0 op het scorebord te brengen.

  De eretreffer voor Rood-Wit kwam in de laatste minuut op naam van Roodwitter Marijn Franse die de Marvilde-keeper in de lange hoek kansloos liet, 4-1. Een welverdiende overwinning voor Marvilde tegen een tegenvallend Rood-Wit.

  Aanstaande dinsdagavond (!) 17 december speelt Rood-Wit op sportpark De Korze het bekerduel tegen RPC (aanvang 20.15 uur).

  Opstelling: Mark Smulders, Mitchell Slegers, Jim van Beek, Sam Franse (76. Remco Ruijs), Michael Damman, Stef Schellekens (64. Batuhan Günüç), Jordy Maes, Marijn Franse, Imad El Bali (64. Virgil Niekoop), Mike Meulenbroek en Jan van Hout.