• Ongelukkig verlies tegen koploper

  Het eerste duel in 2020 was meteen een pittig duel. Koploper EFC uit Eersel kwam op bezoek op sportpark De Korze. EFC heeft in de eerste twaalf duels slechts 7 tegendoelpunten moeten incasseren. Het was de laatste wedstrijd van de heenronde. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Patrick Hoeks uit Bladel. De openingsfase werd gekenmerkt door verscheidene blessures bij beide teams. Een van de slachtoffers was Roodwitter Stef Schellekens die het veld al na 10 minuten moest verlaten.

  Het spelbeeld was vrij duidelijk: EFC dicteerde het spel over met name de linkerflank en de thuisploeg verdedigde met veel sportieve strijd. Opvallend was dat EFC in de eerste 45 minuten geen doelrijpe scoringskansen wist te creëren. Rood-Wit kwam enkele keren voor het EFC-doel, echter de kopballen misten kracht. Kortom, de supporters zijn niet echt vermaakt.

  Kort na de rust kwam Rood-Wit enigszins verrassend op voorsprong door Jordy Maes. Vanuit een corner kopte Jim van Beek de bal in het 5-metergebied waarna vervolgens Jordy Maes met een kopbal de EFC-keeper kansloos liet, 1-0. Tien minuten hierna in de 63-ste minuut trok EFC de stand gelijk door een afstandsschot van Dennis van Sambeeck, 1-1. In minuut 69 tikte Roodwitter Jordy van de Ven op de achterlijn in de 16 EFC-er Gijs Wuijts op de hakken, waarna scheidsrechter Hoeks resoluut naar de penaltystip wees. EFC-er Jesse van Gerwen liet deze riante scoringskans niet onbenut en schoot de bal in het doel, 1-2.

  Met een extra spits ging Rood-Wit op zoek naar de gelijkmaker. Waar Rood-Wit in de eerste competitiehelft tot drie keer toe in de blessuretijd verloor, zou het mooi zijn geweest om dit in de slotfase omgekeerd te zien. Echter, EFC bleef overeind en was uitermate blij met de winst hetgeen betekent dat Rood-Wit goed partij had geboden, helaas zonder punt(en).

  Aanstaande zondagmiddag 2 februari het eerste duel van de terugronde uit naar Braakhuizen in Geldrop (aanvang 14.30 uur).

  Opstelling: Mark Smulders, Mitchell Slegers, Jim van Beek, Jordy Maes, Michael Damman, Batuhan Günüç, Stef Schellekens (12. Jordy van de Ven, 77. Finn van Gulik), Daan Verbeek, Marcel Bierens, Jan van Hout (68. Mike Meulenbroek) en Marijn Franse.

  Man of the Match Jim van Beek (Route 66 Food & Fun, bedankt)
  Pupil van de week Freek Prinsen (JO10-1)
  Sponsor van de wedstrijdbal JANZ Bar & Kitchen (Jan en Karin, bedankt)