• Oirschot Vooruit drukt Rood-Wit V dieper in de problemen

  Rood-Wit V staat laatste, maar de ploeg houdt vast aan de dingen die dit seizoen wél goed gaan. Oirschot Vooruit heeft de weg omhoog ondertussen gevonden: 1-3.

  Weer een gelijkwaardige eerste helft, weer een nederlaag. Voor Rood-Wit V deed het verlies tegen Oirschot Vooruit denken aan het duel met Brabantia (4-0 verlies), een week eerder. Ook tegen de koploper hielden de Veldhovenaren 45 minuten stand, om de wedstrijd vervolgens in korte tijd weg te geven.

  Zondag zorgden de Oirschotse invallers Bram van Straten en Max van de Wal (beiden met een kopbal) voor die flashback, nadat aanvaller Tim Neggers even eerder een rebound van dichtbij binnentikte. Daarmee was Corné van der Heijden na een uur geklopt, de invalkeeper die zijn ploeg tot dan toe knap op een gelijke score had gehouden. In de slotfase deed Bart van de Looij wat terug: 1-3.

  Er valt genoeg te zeggen over Rood-Wit V, dat onderaan staat en maar één keer won. Vier punten uit dertien wedstrijden: de statistieken zijn hard. Maar de gedachte dat de tweedeklasser dit seizoen volledig wordt weggespeeld is onjuist, vertelde trainer Marc Verbeek. ,,We hebben vaak het gevoel dat we minimaal gelijkwaardig zijn, maar dan komt die eerste tegengoal”, verzuchtte hij.

  Ook tegen Oirschot Vooruit voetbalde Rood-Wit V niet als een hekkensluiter. Lichtend voorbeeld was een bedachtzame aanval recht door de Oirschotse verdediging, die binnen enkele seconden vier spelers aandeed. De slordige passes die daar tegenover stonden? ,,Een stukje onzekerheid”, vertelde Verbeek.

  In de kleedkamer benadrukt Verbeek dit seizoen daarom liever de dingen die wél goed gaan. Zoals de trainingsopkomst, die ondanks de negatieve reeks onverminderd hoog blijft. Of de doorgestroomde jeugd, die in de zomer het plotselinge vertrek van vier basisspelers moest opvangen. Dat is niet makkelijk, gezien dat viertal vorig seizoen verantwoordelijk was voor meer dan de helft van de doelpunten.

  Groot contrast
  Voor Oirschot Vooruit kan de blik weer omhoog na een moeizame eerste seizoenshelft. De overwinning betekende de derde op rij. De ploeg is nu opgeklommen tot de middenmoot, maar het contrast met vorig seizoen blijft groot. Toen bereikten de Oirschottenaren de halve finale van de play-offs om promotie. De huidige resultaten vallen daarom flink tegen, vertelde coach Roland Schuermans. ,,De verwachting was om in de top-drie mee te spelen.”

  Kampioen worden heeft Oirschot Vooruit uit het hoofd gezet, maar moeten titelkandidaten alsnog rekening houden met de stugge ploeg? Zeker, vindt Schuermans. Kijk maar naar de verrassende overwinning (0-1) op toenmalig koploper Valkenswaard, drie weken geleden. Schuermans: ,,Wij gaan het kampioenschap beslissen.”

  Rood-Wit V: Van der Heijden; Damman (83. Mandigers), Schellekens, Van den Oever (68. Van de Looij), Valies; Hawedi, Breton, Verbeek, Kouwenberg; Sadat, Meulenbroek (68. Pardoel).

  Oirschot Vooruit: Stockman; Van Heerebeek, Van Gestel, Gloudemans, Van Overdijk (45. Van de Wal); Ketelaars, Swaanen, Sebregts (62. Van Straten); Neggers (80. Versteden), Hagemeier (62. B. Meeuwis), Stam.

  Bron: Eindhovens Dagblad