• Nieuwjaarsreceptie / Clubman 2019

  5 jan 2020
 • Zondag 5 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Rood-Wit V. plaats. De nieuwjaarsreceptie is de ideale gelegenheid voor de leden om elkaar een sportief en vooral gelukkig 2020 toe te wensen.

  De nieuwjaarsreceptie begon officieel om 16:00 uur, maar de kantine zat toen al gezellig vol. De voorzitter René van de Ven sprak de aanwezigen toe en wenste iedereen een gelukkig, goed en sportief 2020 toe. De preses vertelde de gasten over de feiten waarom hij trots is op onze vereniging.

 • Verkiezing Clubman 2019
  Deze jaarlijkse uitverkiezing, al voor de 28ste maal, is in het leven geroepen om vrijwilligers die zich nu en in het verleden speciaal voor Rood-Wit V. hebben ingezet, in het zonnetje te zetten. De nieuwe clubman van het jaar komt in een illuster rijtje te staan. In het verleden werden bijvoorbeeld Willem Jan van Gerwen, Paul Peters en Dennis Buiting al gekozen tot clubman van het jaar. Vorig jaar werd Marino Roijmans gekozen tot clubman van het jaar.

  Terwijl de kantine steeds voller raakte met Roodwitters, werd al snel duidelijk wie de nieuwe clubman zou worden. René van de Ven riep Jan Spitters naar voren als clubman van het jaar 2019. Jan is een waardige opvolger van Marino Roijmans. Hij ontving uit handen van voorzitter René van de Ven de wisseltrofee 2019, verder ontving hij nog een persoonlijk aandenken en een diner bon.

  De nieuwe clubman is al sinds 1971 lid van Rood-Wit V.. Dit houdt in dat Jan al ruim 48 jaar lid is van de oudste voetbalvereniging van Veldhoven.

  In de periode 1993 tot en met 1996 was Jan jeugdleider. In 2000 is hij leider geworden van het eerste elftal, een functie die hij nog steeds met verve uitvoert.

  Tevens is Jan nog actief voor de veteranen en de Oldstars. Daarnaast bemant hij het wedstrijdsecretariaat van Rood-Wit V. Jan is lid van de maandagmiddagploeg, wat inhoudt dat hij het sportpark mee helpt schoon te houden. Daarnaast is hij altijd inzetbaar voor allerlei klusjes. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij dat Jan niet aanwezig is op Sportpark de Korze.

  Maar Jan kan dit natuurlijk niet zonder zijn familie, die heel belangrijk voor hem is. Zijn vrouw Maria is heel belangrijk voor hem en zij is de steunpilaar achter Jan. Samen met Maria heeft Jan twee kinderen en vier kleinkinderen.

  Na de bekendmaking nam Jan de vele felicitaties van de aanwezigen in ontvangst. Ondertussen werd de goed bezochte receptie voortgezet onder het genot van een hapje en een goed glas.