• Bedroefd, maar vol goede herinneringen, geven wij u kennis van het overlijden van erelid Joop van den Boom. Joop is dinsdag 14 december jl. op 94-jarige leeftijd overleden. Joop zoals we hem kenden, een echte Rood-Witter van het eerste uur. Vele uren heeft Joop doorgebracht op ons sportpark, toeschouwer bij ons eerste, gezelligheid proevend in onze kantine na een voetbalwedstrijd.

  Joop was ons oudste lid van de vereniging. Hij is meer dan 77 jaar lid geweest van onze vereniging waarin hij naast het actief voetballen vele taken heeft verricht. Joop was maar liefst 27 jaar bestuurslid Algemene Zaken van het hoofdbestuur in de periode 1965-1992. In die periode nam hij het initiatief en de uitvoering voor de eerste reclameborden naast ons hoofdveld. Destijds werden de reclameborden nog zelf ingetekend om vervolgens ook zelf in te schilderen.

  Ook binnen en buiten de lijnen was Joop jarenlang elftalleider en speler van ons steevast laagste seniorenteam FC Brandhout. Kenmerkend en in heel Veldhoven herkennend was Joop in zijn witte snoek-Citro├źn met op de portierdeuren een rode flashlight.

  Voor zijn verdiensten is Joop meerdere keren in het zonnetje gezet. In 1984 benoemd van Lid van Verdienste en in 1997 gehuldigd als Erelid. Bij alle jubileumdata van 25, 40, 50, 60 en 70 jaar was Joop present. Helaas heeft Joop zijn 75-jarige lidmaatschap niet kunnen meemaken. Tijdens onze huldigingsavond in november moest Joop verstek laten gaan omdat hij zicht niet lekker voelde.

  Vermeldenswaardig is zijn 90-ste verjaardag waar Joop door familie en vrienden een verrassingsfeest werd aangeboden bij De Kers. Met alle bestuursleden en overige ereleden hebben we een gezellige middag mogen beleven.

  We verliezen met Joop een markante en graag geziene Rood-Witter. Het bestuur en de leden wensen alle nabestaanden veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

  We zullen afscheid nemen van Joop op dinsdag 21 december aanvang 10.30 uur in de Caeciliakerk in Veldhoven-Dorp met aansluitend de begrafenis op De Hoge Boght.

  Bestuur en leden S.V. Rood-Wit Veldhoven