• Hard werken, maar geen punten voor Rood-Wit

Bron: Omroep Veldhoven

Veldhoven-Dorp – Na een moeizame seizoenstart pakte Rood-Wit vorige week de eerste overwinning. Toch stonden de Veldhovenaren nog 2-na-laatst bij aanvang van de thuiswedstrijd tegen middenmoter RPC. De ploeg uit Stratum verraste vorige week door Brabantia met 4-2 aan de kant te zetten. De hoop dat Rood-Wit de opsteker van vorige week kon doortrekken naar deze zondag ging echter in rook op. De Veldhovenaren werkten hard, maar kwamen toch net iets te kort tegen RPC, dat ook niet echt overtuigde.

De wedstrijd begon met een fel RPC, dat binnen een kwartier al 3 gele kaarten te pakken had. Rood-Wit had het dan ook lastig in de beginfase. Na een kwartier kwam Rood-Wit zelfs heel goed weg nadat Gerrit Breton een RPC-speler binnen de zestien een duw gaf. Scheidsrechter Van den Corput wees gedecideerd naar de stip. De pingel werd genomen door Rick Wijnen, maar Rood-Wit keeper Kees Heemskerk dook de bal er met zijn vuisten in de linker onderhoek uit.

Na enkele omzettingen van trainer Marc Verbeek kwam de thuisploeg beter in het spel. Zo kreeg vooral jongeling Loek Pardoel enkele kansen. Na 19 minuten werd Pardoel goed aangespeeld maar zijn schot van een meter of 10 voor het doel miste kracht. Tien minuten later ontstond een rommelige situatie in het Eindhovense strafschopgebied. RPC kreeg de bal niet goed weg, en achtereenvolgens mochten Loek Pardoel en Mike Meulenbroek aanleggen, maar beide schoten gingen er niet in.

In de 36e minuut stoomde Bart van der Looij op rechts vanaf de middenlijn op naar de achterlijn, van waar hij een strakke voorzet gaf die net te kort was voor Loek Pardoel. Net voor rust was er een tegenvaller voor de thuisploeg: Merijn van den Oever moest geblesseerd aan zijn knie het veld verlaten. Ondanks dat Rood-Wit in het eerste kwartier weinig had in te brengen creëerde de thuisploeg toch diverse kansen, maar het bleef tot de thee 0-0.

Na rust ontstond er al snel een curieuze situatie voor het Rood-Wit doel. Zonder dat de bal in de buurt was riep Heemskerk iets tegen de scheidsrechter die daarop de Rood-Wit goalie een gele kaart gaf, en een vrije schop gaf op de rand van het doelgebied. Heel Rood-Wit stond als één grote muur op de doellijn met keeper Kees Heemskerk er voor. De vrije trap van Rinke Pennings werd geblokt, waardoor de bal over de achterlijn ging. Uit de resterende corner scoorde RPC, maar om onduidelijke redenen werd het Stratumse doelpunt afgekeurd.

Nadat in de 66e minuut Rick Wijnen vanaf de zijkant het strafschopgebied in mocht komen en hard op keeper Heemskerk schoot, was het 6 minuten later wèl raak voor RPC. Een hard schot ketste via de lat terug het veld in waarna Rick Wijnen in de rebound de 0-1 kon intikken. Rood-Wit probeerde vervolgens nog wel om aanvallend iets af te dwingen, maar ondanks hard werken, was het weinig effectief. Rood-Wit kon dan ook de overwinning op Hoogeloon van vorige week geen goed vervolg geven en mag zich, voordat de winterstop ingaat, nog opmaken voor twee lastige wedstrijden: De Valk uit en Mierlo Hout thuis.