• Een getergd Rood-Wit verliest in minuut 96

    OERLE – Een zuurder verlies is bijna niet voor te stellen. De derby tegen koploper RKVVO die spannend bleef tot de laatste minuut werd beslist in de 96-ste minuut. Uitgerekend de oud-Roodwitter Nigel Kempers joeg de bal onhoudbaar in de kruising. Dat dit (weer) een domper is voor Rood-Wit moge duidelijk zijn. Temeer omdat dit al het derde duel is dat in de blessuretijd wordt beslist in het nadeel van Rood-Wit.

    Toch speelde Rood-Wit met veel passie waarmee het RKVVO knap moeilijk mee had. Vanmiddag was op het veld niet te zien dat RKVVO koploper is van de ranglijst en dat Rood-Wit de rode lantaarndrager is. Rood-Wit speelde als team georganiseerd met de nodige power. In de eerste 45 minuten waren er geen doelkansen voor beide teams. In de slotfase van de tweede helft hadden beide teams slechts één scoringsmogelijkheid. In de 82-ste minuut strandde RKVVO-er Bart Sanders oog in oog met Rood-Wit-keeper Mark Smulders die de inzet knap redde met zijn voeten. In de 91-ste minuut had Roodwitter Jan van Hout de riante mogelijkheid om Man of the Match te worden. Echter, zijn schot werd gekeerd door de pas 16–jarige RKVVO-doelman Stef Biscop die de laatste 20 minuten het doel moest verdedigen vanwege een blessure van RKVVO-doelman Willem Huijbers.

    Ook vermeldenswaard is dat de invallers Finn van Gulik en Mike Meulenbroek verdienstelijk invielen voor de centrum-aanvaller Imad el Bali en de geblesseerde Marijn Franse. We zagen vanmiddag een sterk spelend team dat vertrouwen geeft voor de komende duels. Aanstaande zondagmiddag 10 november speelt Rood-Wit weer thuis tegen Hilvaria.

    Opstelling: Mark Smulders, Mitchell Slegers, Jordy Maes, Sam Franse, Michael Damman, Stef Schellekens, Batuhan Günüç, Douwe Veenstra, Marijn Franse (77. Finn van Gulik), Imad El Bali (80. Mike Meulenbroek) en Jan van Hout