• Een derby die geen derby werd

Het was een mooi affiche Rood-Wit versus RKVVO op de eerste competitiedag. Ook het weer was prachtig maar de spelers binnen de lijnen vermaakten de supporters langs de lijn niet. Van een derby mag je meer verwachten, echter de echte strijd tussen de teams ontbrak. Beide teams wilden niet verliezen. Toch was het RKVVO die in de slotfase de winst pakte door een rake kopbal van Luc Segers over de uitgekomen Rood-Wit-goalie, 0-1.

In de eerste helft kan worden bestempeld als tam. Rood-Wit werd regelmatig teruggedrongen op zijn eigen helft. Tot echte kansen leidde dit niet voor de gasten uit Oerle. Rood-Wit probeerde vaak door de lange pass de spitsen te bereiken maar evenveel keren waren de passes niet zuiver genoeg. Kort voor het rustsignaal vuurde RKVVO-er Luc Segers de bal richting de kruising van het Rood-Wit-doel maar Mark Smulders redde fraai.

Na de pauze kwam Rood-Wit iets feller uit de kleedkamer. Maar ook in de tweede helft was Rood-Wit niet bij machte om kansen af te dwingen. De RKVVO-keeper werd dan ook niet getest in dit duel. RKVVO daarentegen kreeg twee dotten van kansen om te scoren. De eerste was voor RKVVO-er Jordi Verhoeven (minuut 60). Hij lepelde de bal over de twijfelende keeper van Rood-Wit maar rakelings naast de doelpaal. De tweede kans was voor RKVVO-er Wesley van Reijen die de bal breed legde om een medespeler maar die werd ternauwernood reglementair geblokt.

In de slotfase werd RKVVO-er Luc Segers de matchwinner met het enige doelpunt in deze matige derby. Zijn kopbal over de uitgekomen keeper van Rood-Wit besliste het duel. In de blessuretijd kreeg RKVVO-invaller Jordan Bujitu nog direct rood van scheidsrechter Mohamed Azarfane na een elleboogbeweging in het gezicht (zonder opzet) van de linkervleugelverdediger Alain Plaum van Rood-Wit. Desondanks was het een sportief duel dat uitstekend werd geleid door de genoemde scheidsrechter.

Aanstaande zondagmiddag 27 september het uitduel tegen S.V. Valkenswaard.

Opstelling: Mark Smulders, Alain Plaum, Jim van Beek, Stef Schellekens, Michael Damman, Gerrit Breton (76. Douwe Veenstra), Daan Verbeek, Giovanni van Bladel, Mitchell Slegers (72. Marcel Bierens), Jan van Hout en Stef Fasen.

Man of the Match - Daan Verbeek (Route 66 Food & Fun, bedankt)
    Pupil van de week - Stan Lechner, speler van JO13-2