• Drie goals en drie punten!

VALKENSWAARD – Rood-Wit verslaat op sportpark Den Dries S.V. Valkenswaard met maar liefst 0-3 en pakt tegelijk de eerste drie winstpunten in de competitie. Dat een overwinning met de week dichterbij kwam, werd de afgelopen weken wel duidelijk. De overwinning was dik verdiend doordat Rood-Wit effectief omging met de kansen en Valkenswaard slordig in de afronding was of dat de Veldhovense keeper Mark Smulders geconcentreerd de schoten op doel pareerde. Voor alle aanwezige supporters werd hij dan ook terecht de Man of the Match.

Na een evenwichtige eerste 20 minuten was Erwin Isbouts van Valkenswaard het dichtst bij een doelpunt, maar zijn direct vrije trap zoefde rakelings naast de paal. Tien minuten later aan de andere kant van het speelveld ging een laag schot van Roodwitter Jan van Hout ook rakelings naast de doelpaal.

In minuut 33 soleerde Roodwitter Marijn Franse vanaf eigen helft langs drie Bosuilen om vervolgens vanaf de achterlijn een voorzet te geven op medespeler Mike Meulenbroek. Echter, zijn kopbal ging over het doel. Een aanval die meer had verdiend. Kort voor het rustsignaal (minuut 43) kwam de geplaagde ploeg van trainer Koen van der Heijden op voorsprong. Aanvoerder Jordy Maes kon na een voorzet van Mitchell Slegers de bal van dichtbij binnen tikken, 0-1. De spelers van Valkenswaard wezen de scheidsrechter naar zijn assistent, maar referee Daniël Drost uit Tilburg bleef resoluut bij zijn beslissing dat het een terecht doelpunt was. Toch had Valkenswaard nog voor rust op gelijke hoogte kunnen komen door niet adequaat verdedigen van Rood-Wit, maar Bosuil Mitchel Kluijtmans miste de geboden riante kans op de gelijkmaker.

Nadat beide ploegen uit de kleedkamer terug op het veld waren, besliste Rood-Wit in drie minuten het duel. Nadat Imad El Bali vanuit een corner een riante kans kreeg om de bal binnen te knikken, scoorde Marijn Franse met een lage bekeken schuiver in de korte hoek, 0-2. Voordat het scorebord 0-3 aangaf voorkwam Rood-Wit-keeper Mark Smulders tot twee keer toe op miraculeuze wijze een tegendoelpunt van de Bosuilen. De nul-drie volgde nadat Imad El Bali een bal uit een corner scherp inkopte waarna Jordy Maes wederom van dichtbij scoorde.

Hierna kreeg Valkenswaard nog verscheidene kansen op de aansluitingstreffer – met name Bosuil Thom van de Donk – maar telkens was het Mark Smulders die zeer geconcentreerd keeperswerk liet zien met zowel zijn handen als zijn benen.

Aanstaande zondagmiddag 1 december speelt Rood-Wit weer op sportpark De Korze tegen Mierlo-Hout.

Opstelling: Mark Smulders, Mitchell Slegers (88. Shentley Mathilda), Jim van Beek (62. Stef Schellekens), Sam Franse, Michael Damman, Batuhan Günüç, Jordy Maes, Marijn Franse, Imad El Bali (72. Marcel Bierens), Mike Meulenbroek en Jan van Hout.