• Coronamaatregelen sportpark de Korze

  16 aug 2020
 • Beste leden en bezoekers van sportpark De Korze,

  Het voetbalseizoen 2020-2021 gaat binnenkort van start. In voorbereiding hierop zijn de eerste trainingen ook begonnen. Op ons sportpark gelden uiteraard ook de landelijke coronamaatregelen. Om een en ander vooraf te verduidelijken, hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet. Een oproep aan alle leden om deze voorafgaand aan de eerste training/wedstrijd goed door te nemen, zodat alles soepel kan verlopen. Voor sportpark De Korze gelden de volgende aanvullende coronamaatregelen.

  1. Door de vereniging zijn extra hygiënemaatregelen genomen. Volg de aanwijzingen die zijn aangeplakt.
  2. Evenals in de horeca zijn de zitplaatsen in de kantine en op het terras verplicht. In de kantine zijn 40 zitplaatsen beschikbaar en op de twee terrassen totaal circa 70 zitplaatsen. De tafels en stoelen mogen niet worden verplaatst.
  3. Tijdens trainingsavonden komen alle jeugdspelers in sportkleding naar het sportpark en douchen thuis. Ook de senioren komen in sportkleding naar het sportpark. De senioren kunnen na afloop douchen. Lees hierna de beperkingen.
  4. Voor wedstrijden komen de jeugdspelers en senioren zoveel mogelijk in wedstrijdtenue naar het sportpark. Na de wedstrijd is douchen mogelijk. Lees hierna de beperkingen.
  5. In de kleedruimtes mogen maximaal 8 personen tegelijk aanwezig zijn  (> 18 jaar). Douchen is voor maximaal 4 personen tegelijk mogelijk.
  6. Het wedstrijdtenue gaat mee naar huis. De speler zorgt er voor dat het schoon gewassen tenue bij de volgende wedstrijd weer bij het team is. Ook als de speler er dan zelf niet bij is.
  7. Alle spelers maken gebruik van hun eigen drinkbidon. Teambidons worden niet toegestaan.
  8. Bij gezamenlijk vervoer naar uitduels is het advies om in de auto mondkapjes te gebruiken (eigen verantwoordelijkheid).

  Samen gaan we proberen om de start van de trainingen en voorbereiding op het nieuwe seizoen zo goed mogelijk vorm te geven. Dat zal van ons allemaal de nodige creativiteit en flexibiliteit vergen, maar in mei en juni hebben we laten zien dat het ongetwijfeld goed gaat komen. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen de richtlijnen, zowel vanuit overheid/RIVM als bij de club, altijd veranderen. In dat geval laten we dat meteen via de bekende mediakanalen aan jullie weten. Kortom, laten we de coronamaatregelen in acht nemen zonder discussie. Tot slot verwijzen we je graag naar het coronaprotocol van de KNVB.

  Bestuur S.V. Rood-Wit Veldhoven