• Aangepast protocol 'Verantwoord Sporten'

  11 mei 2020
 • De gemeente Veldhoven heeft een aangepaste versie van het protocol 'Verantwoord Sporten' afgegeven, naar aanleiding van de verruiming van de sportmogelijkheden die vorige week door het kabinet zijn aangekondigd.

  De sportparken gaan vanaf maandag 11 mei weer open voor mensen ouder dan 18 jaar. Dit is een verruiming van de eerder ingestelde coronamaatregel, want er zijn uiteraard wel voorwaarden.

  Wat zijn in grote lijnen de regels?

  • Kinderen tot en met 12 jaar mogen - georganiseerd en onder begeleiding - weer buiten trainen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen - georganiseerd en onder begeleiding - weer buiten trainen, maar deze groep moet daarbij de 1,5 meter onderlinge afstand aanhouden.
  • Ouderen boven 18 jaar mogen - georganiseerd en onder begeleiding - weer buiten trainen, maar deze groep moet daarbij de 1,5 meter onderlinge afstand aanhouden.
  • Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Bovenstaande is alleen in georganiseerd verband toegestaan; jeugd en jongeren mogen nog niet vrij sporten op de velden.
  • VERMIJD DRUKTE!

  Aangepast protocol en communicatiemiddelen
  Voor een goed en veilig verloop van de georganiseerde sportactiviteiten volgen wij als gemeente Veldhoven het door VSG en NOC*NSF opgestelde protocol ‘Verantwoord sporten’. Wij rekenen erop dat u zich aan het (aangepaste) protocol houdt en ook uw leden hierover informeert. U vindt het protocol op de site van NOC*NSF. Daar staan ook communicatiemiddelen die samen met VSG zijn ontwikkeld voor gemeenten en sportverenigingen: https://nocnsf.nl/sportprotocol.

  Meer informatie
  Wij wensen u veel succes en veel plezier bij het (op)starten van de sportactiviteiten. Als er weer nieuwe/aangepaste maatregelen komen vanuit RIVM of andere organisaties, dan houden wij u op de hoogte. Informatie over de coronamaatregelen met betrekking tot sporten, is te vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport.

  #AlleenSamen #Houvol #StayFit